PLATAFORMA CÍVICA LA GARRIGA DECIDEIX

CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA


Bloc de la Plataforma Cívica la Garriga Decideix. Aquesta plataforma és un espai de la societat civil garriguenca, on persones individuals i entitats treballen per promoure el dret de decidir, la democràcia participativa i el governament democràtic.







dissabte, 10 d’abril del 2010

La Garriga posa en marxa el vot anticipat per a la consulta del 25 d’abril


Les persones que necessitin votar anticipadament a la consulta sobiranista del proper 25 d’abril ja poden fer-ho. La Plataforma Cívica la Garriga Decidex (PCLGD) ha inaugurat un local social que permet a la ciutadania efectuar el vot anticipat. L’espai, a més, funciona com a punt d’informació sobre la consulta i és obert a tothom interessat a participar en el procés.

La inauguració del local – ubicat al carrer del Centre núm.1 – es va fer divendres 9 d’abril, en un acte públic que va reunir desenes de veïns i veïnes. Des de la Plataforma, els portaveus Pol Guardis i Mònica Sabata van exposar el funcionament de la consulta a la Garriga i van fer una crida a la participació, que determinarà l’èxit del procés al municipi.

Durant l’acte també es va presentar la junta electoral de la consulta, que estarà integrada per:

- Xavier Moya, advocat
- Teresa Niubó, La Garriga Societat Civil
- Rababe Riyahi, Associació Cultural Musulmana Activa
- Àngel Castiñeira, professor d’ESADE
- Eulàlia Paredes, directora d’institut
- Josep Mas , periodista
- Santi Cucurella, director de la Fundació Universitària Martí l’Humà i Vicepresident de la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO
- Stefano Puddu , dissenyador i publicista
- Jaume Guardis, artista i dissenyador gràfic
- Frederic de Buen, aparellador
- Albert Benzekry, cronista de la Garriga
- Joan Garriga, historiador

Al final de l’acte, el públic va gaudir d’un tastet de carquinyolis i vi moscatell.



divendres, 9 d’abril del 2010

L'acte sobre la independència omple el Patronat


L’acte “(En)raonem la idependència”, organitzat per Òmnium Cultural i Aravallès.cat, va omplir dijous 8 d’abril el Patronat de la Garriga. L’activitat va comptar amb les intervencions del músic Francesc Ribera (Titot), l’historiador i eurodiputat per ERC Oriol Junqueras, i el notari Alfons López Tena, president del Certcle d’Estudis Sobiranistes.

Va obrir l’acte el secretari d’Òmnium Cultural la Garriga, Oriol Ramon, que va animar el nombrós públic assistent a participar a la consulta del proper 25 d’abril. També des d’Òmnium, Albert Benzekry, president de l’entitat al poble, va subratllar la importància de treballar conjuntament per la independència. “Val la pena pensar i creure’ns que tots nosaltres podem ser líders en la construcció del país”, va afirmar Benzekry.

Al seu torn, Francesc Ribera es va mostrar clarament optimista amb el futur del poble català i va referir-se a les consultes sobiranistes com “un exercici innèdit i un fenomen clau en el camí cal a la independència”. Segons Ribera, “la independència no està gaire lluny”.

També va ressaltar el valor de les consultes sobiranistes Alfons López Tena, qui va recordar que “la primera condició per a la independència és la decisió lliure d’un poble”. Finalment, l’eurodiputat Oriol Junqueras va exposar la seva visió sobre l’independentisme avui dia que, segons ell, presenta “les circumstàncies més favorables dels últims 300 anys. Mai no ho havíem tingut més fàcil”. Tot i això, l’historiador va recordar que encara queda molt camí per recórrer i va alertar que “per guanyar cal un esforç important i sostingut en el temps, perquè només amb un compromís conjunt es podrà guanyar la independència”.

L’acte, que comptava amb la col·laboració de la Plataforma Cívica la Garriga Decideix (PCLGD) i Lespaidigital.cat, va acabar amb el cant dels Segadors.





dimecres, 7 d’abril del 2010

Noves dates d'accions de la consulta

Durant els propers dies és fonamental donar a conèixer la consulta a la ciutadania de la Garriga.
Per això s'han organitzat diferents punts informatius en diversos llocs de la població. Són els següents:

- 10 d'abril: Caprabo, Mercadona, pavelló de Can Violí, pavelló de Can Noguera i el mercat.
- 17 d'abril: supermercats, esdeveniments esportius i mercat.
- 20 d'abril: portes dels Instituts Vil•la Romana i Manuel Blancafort; les escoles Tagamanent i Giroi; la Llar d’infants les Caliues.
- 21 d'abril: escoles Pinetons, Puiggraciós, Sant Lluís Gonçaga i també la llar d’infants del mateix Sant Lluís.
- 23 d'abril: paradeta a la Plaça, en el marc de la Fira de Sant Jordi.

Per a cobrir aquests punts informatius, necessitem voluntaris. Si esteu disposats a participar-hi, només heu d'escriure un correu electrònic a voluntaris.lagarriga@gmail.com

La Plataforma Cívica la Garriga Decideix s'ha proposat que tots els ciutadans i ciutadanes de la Garriga coneguin l'existència de la consulta.

dimarts, 6 d’abril del 2010

El local social de la PCLGD ja està en marxa

Avui dimarts 6 d'abril s'ha obert el local social de la Plataforma Cívica la Garriga Decideix. Durant el primer dia de votacions anticipades l'afluència de ciutadans i ciutadanes de la Garriga ha estat bona.
Recordem a tots els lectors del bloc que poden votar anticipadament entre el 6 i el 23 d'abril al local social (c/ del Centre, 1). Matins: entre 2/4 d'11 i 2/4 d'1 i tardes: entre 5 i 8.