PLATAFORMA CÍVICA LA GARRIGA DECIDEIX

CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA


Bloc de la Plataforma Cívica la Garriga Decideix. Aquesta plataforma és un espai de la societat civil garriguenca, on persones individuals i entitats treballen per promoure el dret de decidir, la democràcia participativa i el governament democràtic.







divendres, 12 de febrer del 2010

Recull de fotografies de l'acte de presentació de la PCLGD
























Fotografies elaborades i cedides per Daniel Soler.

dilluns, 8 de febrer del 2010

En Benet corre la cursa de la Mitja i promou la consulta


La cursa de gegants és un dels actes que es fa al voltant de la Mitja Marató entre Granollers i la Garriga. Aquest esdeveniment és una de les competicions més insòlites i curioses que mai s’han vist. Desenes de parelles de gegants arribats dels pobles del voltant de Granollers enfilen la carretera per veure quin d’ells és capaç d’arribar abans a la meta. En Benet és un corredor habitual d'aquesta cursa. Aquest any, també. Però coincidint amb la celebració de la consulta per la independència a la Garriga, ho va fer amb un rètol que promovia la celebració de la consulta. Ell, per tant, també s'hi ha volgut sumar!

Èxit de participació a l’acte de presentació de la consulta sobiranista a la Garriga


El passat divendres 5 de febrer al vespre es va donar el tret de sortida a la consulta per la independència a la Garriga amb un èxit de participació sense precedents. L’acte de presentació de la Plataforma Cívica la Garriga Decideix (PCLGD) va aconseguir omplir el Patronat amb prop de 300 persones que s’interessaven per conèixer, de primera mà, la marxa de la consulta sobiranista que es farà al municipi el proper 25 d’abril.

Per a la seva presentació, la Plataforma comptava amb les intervencions de dos convidats de luxe: Núria Albó i Vicent Sanchis. Albó, escriptora i exalcadessa de la Garriga, va assenyalar la importància i la necessitat d’obrir espais de participació democràtica a la població. Vicent Sanchis, periodista i vicepresident d’Òmnium Cultural, va fer una radiografia de la situació política catalana actual, va versar sobre el desencaix entre Catalunya i Espanya i l’entrellat en què es troba el país davant la sentència del Tribunal Constitucional. Així mateix, el periodista va reivindicar el rol que la societat civil ha tingut durant els darrers anys per actuar en la política.

Va presentar l’acte el periodista Vicenç Relats, qui va fer una retrospectiva sobre les consultes ja celebrades, començant per la d’Arenys d’Amunt. Des de la PCLGD, Pol Guardis va explicar totes les qüestions tècniques relacionades amb la consulta i Mònica Sabata va llegir el manifest escrit per a l’ocasió. La paraula més repetida al llarg de l’acte va ser la participació ciutadana, un element clau per a l’èxit de la consulta.