PLATAFORMA CÍVICA LA GARRIGA DECIDEIX

CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA


Bloc de la Plataforma Cívica la Garriga Decideix. Aquesta plataforma és un espai de la societat civil garriguenca, on persones individuals i entitats treballen per promoure el dret de decidir, la democràcia participativa i el governament democràtic.







divendres, 29 de gener del 2010

Tot a punt per a l'acte de presentació de la Plataforma

El dissabte 30 de gener, nova parada al mercat


El proper dissabte 30 de gener la PCLGD torna a instal·lar una paradeta al mercat de la Garriga. Durant tot el matí, membres de la Plataforma repartiran informació i explicaran, a les persones interessades, com participar en el procés de la consulta del 25 d'abril. La paradeta de la PCLGD estarà situada a la plaça de Can Dachs.

dilluns, 25 de gener del 2010

La PCLGD cerca voluntaris i voluntàries


Per tirar endavant la consulta ciutadana, la plataforma fa una crida a la participació dels garriguencs i garriguenques. Les persones que vulguin col·laborar, ho poden fer de diverses maneres. Una de les maneres és ajudant en l’organització de les activitats previstes per a la difusió de la consulta. Per rebre’n informació, només cal enviar un correu a voluntaris.lagarriga@gmail.com.

D’altra banda, les comissions de treball de la PCLGD són obertes a tothom. Els grups de treball són els següents:

- Comissió de recursos
- Comissió de comunicació
- Comissió d’extensió i infraestructura

Per posar-s’hi en contacte, cal enviar un correu a l’adreça lagarriga.decideix@gmail.com.

Una tercera via de col·laboració és l’econòmica. Les empreses, les entitats i els particulars que ho desitgin poden fer les seves aportacions a través del compte corrent 2100 0126 14 0200292434.

Un vídeo recull opinions sobre la consulta

Membres de la PCLGD elaboren un vídeo per promocionar la consulta garriguenca. El passat dissabte 23 de gener, diverses persones voluntàries van enregistrar imatges de la paradeta que la plataforma havia col·locat al mercat del poble. El muntatge audiovisual pretén mostrar què s’està fent a la Garriga i, alhora, recollir les impressions de nombrosos veïns i veïnes del municipi. El vídeo es podrà visitar ben aviat al bloc de la PCLGD.

Vicent Sanchis i Núria Albó, convidats a l'acte de presentació


El Teatre de la Garriga El Patronat acollirà la presentació de la PCLGD. L’acte, obert a tothom, es farà el proper 5 de febrer a partir de les vuit del vespre.
La presentació, a càrrec d’un membre de la Plataforma, comptarà amb la presència del periodista Vicent Sanchis i l’escriptora Núria Albó. Durant l’acte, el públic podrà conèixer de primera mà tots els detalls de la consulta sobre la independència de la nació catalana que arribarà a la Garriga el proper 25 d’abril.

Paradeta informativa al mercat de la Garriga


La PCLGD ha sortit al carrer per apropar a la població tota la informació sobre la consulta del 25 d’abril. A través d’una paradeta al mercat de la Garriga, membres de la plataforma han repartit material divulgatiu i han explicat a les persones interessades com participar en la preparació de la consulta. De moment, la paradeta s’ha pogut visitar els dies 16 i 23 de gener. La propera sortida de la Plataforma al mercat de la Garriga tindrà lloc el proper dissabte 30 de gener.

La Plataforma Cívica la Garriga Decideix, una realitat


La Plataforma Cívica la Garriga Decideix (PCLGD) neix amb l’objectiu de crear un espai ampli, plural i transversal obert a tota la ciutadania garriguenca que vulgui treballar pel dret de decidir, és a dir, pel dret a l’autodeterminació.

Per mitjà de l’organització de consultes populars, la Plataforma pretén impulsar la democràcia participativa al nostre municipi. Amb aquesta finalitat, ha decidit sumar-se a la iniciativa de diversos pobles i ciutats d’organitzar una consulta en l’àmbit municipal sobre la independència de la nació catalana el 25 d’abril del 2010, en un exercici real del dret inalienable que tenim com a poble a l’autodeterminació. El gran repte de la PCLGD és que una majoria de la ciutadania faci seva aquesta consulta i expressi lliurement la seva decisió a les urnes.

La PCLGD, integrada per entitats locals i persones a títol individual, funciona assembleàriament i s’organitza a través de comissions de treball especialitzades. Es tracta d’una plataforma oberta al conjunt de la ciutadania, que hi pot col·laborar de moltes maneres diferents.