PLATAFORMA CÍVICA LA GARRIGA DECIDEIX

CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA


Bloc de la Plataforma Cívica la Garriga Decideix. Aquesta plataforma és un espai de la societat civil garriguenca, on persones individuals i entitats treballen per promoure el dret de decidir, la democràcia participativa i el governament democràtic.







divendres, 9 d’abril del 2010

L'acte sobre la independència omple el Patronat


L’acte “(En)raonem la idependència”, organitzat per Òmnium Cultural i Aravallès.cat, va omplir dijous 8 d’abril el Patronat de la Garriga. L’activitat va comptar amb les intervencions del músic Francesc Ribera (Titot), l’historiador i eurodiputat per ERC Oriol Junqueras, i el notari Alfons López Tena, president del Certcle d’Estudis Sobiranistes.

Va obrir l’acte el secretari d’Òmnium Cultural la Garriga, Oriol Ramon, que va animar el nombrós públic assistent a participar a la consulta del proper 25 d’abril. També des d’Òmnium, Albert Benzekry, president de l’entitat al poble, va subratllar la importància de treballar conjuntament per la independència. “Val la pena pensar i creure’ns que tots nosaltres podem ser líders en la construcció del país”, va afirmar Benzekry.

Al seu torn, Francesc Ribera es va mostrar clarament optimista amb el futur del poble català i va referir-se a les consultes sobiranistes com “un exercici innèdit i un fenomen clau en el camí cal a la independència”. Segons Ribera, “la independència no està gaire lluny”.

També va ressaltar el valor de les consultes sobiranistes Alfons López Tena, qui va recordar que “la primera condició per a la independència és la decisió lliure d’un poble”. Finalment, l’eurodiputat Oriol Junqueras va exposar la seva visió sobre l’independentisme avui dia que, segons ell, presenta “les circumstàncies més favorables dels últims 300 anys. Mai no ho havíem tingut més fàcil”. Tot i això, l’historiador va recordar que encara queda molt camí per recórrer i va alertar que “per guanyar cal un esforç important i sostingut en el temps, perquè només amb un compromís conjunt es podrà guanyar la independència”.

L’acte, que comptava amb la col·laboració de la Plataforma Cívica la Garriga Decideix (PCLGD) i Lespaidigital.cat, va acabar amb el cant dels Segadors.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada